KOBANÊ – Efrîn saldırılarını kınamak amacıyla Şengal, Cızir ve Fırat bölgesinden Kobanê Kantonu’na gelen kadınlar, “Erdoğan bilsin ki ne tankları, ne topları ne de başka hiçbir gücü Kürt halkını yıldıramaz. Tek bir Kürt kadını bile kaldığı sürece Erdoğan bu hayallerinden vazgeçsin” dedi.
Efrîn’e yönelik saldırılar 34`üncü gününe girerken, Türkiye ve bağlı grupların saldırıları da aralıksız sürüyor. Yapılan saldırılara tepki göstermek ve Efrîn direnişine destek olmak için Kuzey Suriye’nin Cizîr, Firat ve Şengal bölgelerinden Kobanê’ye gelen kadınlar, Efrîn ile dayanışma çağrısı yaptı.
Yürüyüşe Girkêlegê’den katılan Esma Murad, Türkiye’nin bir ayı aşkın süredir Efrîn’i bombaladığını söyleyerek, “Erdoğan bilsin ki ne tankları, ne topları ne de başka hiçbir gücü Kürt halkını yıldıramaz. Biz Kürt kadınları Efrîn’e söz verdik, sonuna kadar Efrîn halkının arkasında olacağız. Kanımızın son damlasına kadar onlarla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
‘Erdoğan hayallerinden vazgeçsin’
Şengal’den gelen Emîna Xorşît ise, Kürt halkına saldırılara karşı iradelerine sahip çıkma çağrısında bulunarak, “Herkes bilsin ki; Kürt halkı hep birlikti, hala da birliktir ve birbirine destek verecektir. Kimse Şengal’de yapılan katliamı unutmadı. Türk devleti Efrîn’den Şengal’e kadar olan kısmı ele geçirmek istiyor. Ama tek bir Kürt kadını bile kaldığı sürece Erdoğan bu hayallerinden vazgeçsin” diye konuştu.
‘Başarı Kürt halkının olacak’
Cızirli Seîda Hesen, Sozdar Mihemed ve Medîna isimli kadınlar ise, uluslararası kamuoyunun saldırılara sessiz kalmasını kınadı. Seîda, “Sonuna kadar Efrîn’in yanında olacağız. Herkes bilsin ki başarı Kürt halkının olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak : jinnews