Kadıköy Belediyesi’nin ardından DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na üye işçiler Maltepe Belediyesi’nde de greve çıktı. Bin 588 işçinin başlattığı grevde işçiler sefalet ücreti istemediklerini söyledi. Direnişteki Ekmekçioğlu Metal işçilerinin bir bölümü CHP il binasında açlık grevine başlarken, Migros işçileri de Anadolu Grubu’nun önüne çadır kurdu.
Kadıköy Belediyesi işçilerinin ardından şimdi de Maltepe Belediyesi’nde çalışan bin 588 işçi haklarını alabilmek için gece yarısından itibaren greve çıktı.
Toplu Sözleşme sürecinin tıkanması ve son ana kadar herhangi bir anlaşma sağlanamaması üzerine belediye binasına grev pankartını asan işçiler, kendilerine dayatılan yüzde 7’lik zammı asla kabul etmeyeceklerini duyurdu.
DİSK Genel İş Sendikası 2 nolu şube başkanı Yenigül Özen Dolgun da öğle saatlerinde grevci işçilerle birlikte bir açıklama yaptı. Dolgun, belediyenin önerdiği ücret zammından greve çıkan bin 588 işçinin sadece 35’inin olumlu yönde etkilendiğini söyledi.
Çorum’da Ekmekçioğlu Metal’de işten atılan 90 işçinin mücadelesi devam ediyor. Ekmekçioğlu patronunun CHP’ye yakınlığı ile bilindiğini belirten direnişçi işçilerin bir bölümü CHP’nin Çorum İl örgütünde açlık grevine başladı.
Direnişçi Ekmekçioğlu işçilerinin bir bölümü de fabrika önünde “Gittiler sanmayın, biz hep buradayız” diye slogan attı.
İşçiler KESK MYK üyelerinin yaptığı ziyaretle de moral buldu. KESK’liler, Ekmekçioğlu işçilerine dayanışma ve destek mesajları verdi.
DGD Sen’e üye oldukları için ücretsiz izne çıkarılan Migros işçilerinin direnişi 50 günü geride bıraktı.
Migros işçileri bugün öğle saatlerinde Anadolu Grubu’nun önüne çadır kurdu. “İşçiler açken Tuncay Özilhan’a huzur yok” pankartı açan işçiler, “Bizi dikkate almazsanız, her gün eylemlerimiz devam edecek. Kasa kilitleme eylemleri yapmayı sürdüreceğiz” dedi.
Birleşik Taşımacılık Sendikası İzmir Şubesi’nin, sürgünlere ve baskılara karşı başlattığı oturma eylemi 7’nci haftasında devam ediyor.
Alsancak Gar önünde bir araya gelen KESK üyeleri, “Sürgünler baskılar bizi yıldıramaz” ve “Liyakatsiz atama ölüm demektir” sloganları attı.
Öte yandan Kayı İnşaat’ın Cezayir’de çalıştırdığı iki yüzden fazla işçinin bir senelik maaşları iki yıldır ödenmiyor. Birçok şehirden İstanbul’a gelen Kayı işçileri de hakları için 39 gündür direnişlerini sürdürüyor.