KOBANÊ – Kuzey Suriye halkları bulundukları her alanda Efrîn’de işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının işgal saldırılarına karşı sürdürülen Çağın Direnişi’ne desteklerini sürdürüyor.
YPG ve YPJ güçlerinin Rojava devrimindeki tarihi direnişini yaptığı tablolar ile dünyaya duyuran ressam Mihemed Şahîn, Çağın Direnişi’nde kahramanca direnerek şahadete ulaşan YPJ’li Barîn Kobanê’nin tablosunu da yaptı. Şahîn, Arîn Mîrkan ve Barîn Kobanê tabloları ile Çağın Direnişi’nin öncüsü kadınlara dikkat çekiyor.
Şahîn, “Her ne yaparsa yapalım şehitlerimizin bizler için yaptıklarına cevap olamayız. Bende bir ressam olarak ülkeme, devrime ve şehitlerimize olan bağlılığımı tablolarım ile dile getirmeye çalışıyorum” diye ekliyor.
Kobanê Kantonu Aydınlar Birliği’nin önümüzdeki günlerde Efrîn’i ziyaret edip, tabloyu Barîn Kobanê’nin ailesine vereceği belirtildi.